Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

03. Laptopklassen – BYOD

In oktober 2012 begon het experiment: leerlingen van twee brugklassen (h/v en een v-klas) kwamen met hun eigen laptop naar school. We noemden dat BYOD – Bring Your Own Device – maar strikt genomen was het: Breng Je Redelijke Laptop. Leerlingen moesten een, liefst niet al te zware, laptop meebrengen met een behoorlijke accu. En ze kwamen met van alles!

Onderstaande video geeft een indruk van het laatste kwartier van een wiskundeles in het prille begin van deze pilot. Over kwadraten, stippen en veel tellen.

Met dank aan Robert-Jan van Egmond en klas B1c van SCW 2012/13

Ondanks het enthousiasme van veel docenten, verliep het project verre van vlekkeloos. De techniek haperde nogal eens, docenten wisten niet altijd wat ze met ‘het device’ aan moesten, leerlingen sleepten soms het ding dagen voor niets mee, ouders begonnen zich te roeren. Maar door scholing, begeleiding en een duidelijke koers is het laptopgebruik inmiddels ingeburgerd en beschikken alle leerlingen van de onderbouw van het Stanislascollege Westplantsoen over een chromebook – bekostigd uit het boekenfonds. Je hebt soms even een wat langere adem nodig.

chromebooksLeerlingen anno 2018 met chromebooks. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s