Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

11. Over mij

Toen ik na de nodige omzwervingen tóch voor de klas belandde (sommige dingen lijken onvermijdelijk), schrok ik. Er bleek in het onderwijs verbluffend weinig veranderd sinds ik zelf, een dikke 15 jaar eerder, eindexamen had gedaan. Vandaar dat ik me, zodra ik me enigszins staande wist te houden als docent Nederlands, begon te verdiepen in vernieuwende didactiek. En dan in het bijzonder in didactische werkvormen die gebruikmaken van ict. Ik ontdekte natuurlijk al snel Stichting Kennisnet die toen net het programma ict-ambassadeurs opgezet had. Mede dankzij hun steun, inspiratie en subsidies heb ik verschillende innovatieve projecten op kunnen zetten en veel mensen leren kennen. Later is Mediawijzer.net een soortgelijke rol voor me gaan spelen.
Sinds november 2013 werk ik aan het Instituut voor Lerarenopleidingen van de Hogeschool Rotterdam. Daar eet ik opnieuw van twee walletjes: ik geef les bij de vakgroep Nederlands en bij de minor ‘Digitale didactiek en nieuwe media’. Bovendien ben ik betrokken bij het project flexibilisering waarbij deeltijdstudenten een blended leertraject aangeboden wordt met gebruikmaking van Moodle.

 • Onderwijsvernieuwing met gebruik van ict initiëren en stimuleren
 • Blended onderwijs
 • Docent Nederlands (1e graad)
 • Lerarenopleider
 • Edublogger
 • Ict-professionalisering docenten VO
 • Fondsenwerving
 • Videodocent
 • Moodle beheer

 

Eén reactie op “11. Over mij

 1. Dora Tordjman
  12/03/2013

  In verband met mijn eerstegraads lerarenopleiding ben ik een onderzoek aan het doen naar het gebruik van
  elektronische leeromgevingen op het voortgezet onderwijs in de sectie geschiedenis. Zou ik hierover contact met u kunnen hebben?
  Mvg,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s