Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

IPON en schoolbezoek Veenendaal

Op woensdag 13 en donderdag 14 april vond in de Jaarbeurs in Utrecht de jaarlijkse beurs voor onderwijs en ict, IPON, plaats. Dit vormde een mooie aanleiding om met de ict-ambassadeurs van de verschillende locaties van het Stanislascollege, en het hoofd ICT, Bart Moggré, op stap te gaan.
Na afloop van de eerste beursdag hebben we, onder begeleiding van Marieke van Osch, gesproken over de huidige stand van zaken. De uitkomsten van de Kennisnetenquête ‘Didactiek en leiderschap in Balans’ gaven nog wat extra gespreksstof.
De tweede dag begonnen we met een bezoek aan CSV, christelijke scholengemeenschap Veenendaal, een VMBO-school waar vrijwel alle leerlingen met een laptop werken. ICT-coördinator en DiGiCoach Wendy Ficker ontving ons en leidde ons door het gloednieuwe schoolgebouw rond. In de zogenoemde leerhuizen werken leerlingen veelal zelfstandig. In de aangrenzende instructieruimtes krijgen (groepjes) leerlingen uitleg van de docent.
Het CSV heeft ervoor gekozen al het beheer in eigen hand te houden. Een dagelijks geopende laptopbalie is daarom een must. Er wordt gewerkt met de ELO It’s Learning.
Hoewel de beurs zelf zeer vergelijkbaar met voorgaande jaren en niet alle lezingen het publiek grepen, waren het al met al twee nuttige, inspirerende en gezellige dagen waardoor het contact tussen de ambassadeurs geïntensiveerd is.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 26/04/2011 door in ict-ambassadeurs, laptops, schoolbezoek.
%d bloggers liken dit: