Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

Haulen als spreekoefening

Op het internet is het een rage: hauling. Mensen, in het bijzonder meisjes, prijzen hun net aangeschafte goederen aan voor de webcam. Ze tonen het product, praten enthousiast over de voordelen en de voordelige prijs en waar het onmisbare product op de kop getikt is.
Dat kunnen mijn leerlingen ook, dacht Ben Hoefnagel, docent Engels en ict-ambassadeur op SCW. Maar in een vreemde taal ‘haulen’ is nog niet zo eenvoudig. En de meeste havo-4 leerlingen moesten bovendien de nodige gêne overwinnen om overtuigend hun mobiele telefoon, gymschoenen of make-up-artikelen aan te prijzen.
Hoewel het logistiek complexe lessen waren waarbij assistentie vereist was, was Hoefnagel niet ontevreden met de opbrengst. In ‘normale’ spreeklessen is het maar de vraag of alle leerlingen daadwerkelijk de doeltaal bezigen. En dat is nu toch maar mooi gelukt. Bovendien zal de leerling zijn/haar hauling-prestatie moeten terugkijken en analyseren.

Eén reactie op “Haulen als spreekoefening

  1. Janneke Louwerse
    07/10/2011

    Zie ook het Kennisnet innovatieproject van het Mondriaan College in Oss: http://www.innovatieregeling.nl/category/nieuwe-videotoepassingen/flipcamera/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 06/10/2011 door in diverse, ict-didactiek, SCW en getagd als .
%d bloggers liken dit: