Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

Bezoek staatssecretaris Zijlstra voor Leerlingen voor Leerlingen

Toegegeven, hij dreigde een beetje onder te sneeuwen te midden van de vele Sinterklazen, maar op 5 december bezocht ook de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Halbe Zijlstra, onze school. Aanleiding was het door het ministerie gefinancierde Leerlingen voor Leerlingen project. Bij dit project, waaraan alle Stanislaslocaties deelnemen, maken bovenbouwleerlingen educatieve video’s voor onderbouwleerlingen die bij kunnen dragen aan de nodige afwisseling in didactische werkvormen. Na een constructief gesprek met school- en projectleiding, docenten en leerlingen, kreeg de staatssecretaris in de gloednieuwbouwvleugel een demonstratie van het proces:  filmen, monteren, video’s gebruiken in de elo. Hierbij ging hij zonder aarzeling in op het verzoek om als expert voor de camera te verschijnen. Geroutineerd legde Zijlstra het verschil tussen de 1e en 2e kamer uit. Op de montagecomputers bekijkt hij, zo te zien goedkeurend, het resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 06/12/2011 door in innovatie impuls onderwijs, leerlingen voor leerlingen, SC, SCW.
%d bloggers liken dit: