Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

€ 26.000 subsidie Mediawijzer.net voor ‘In Eigen Beheer’

mediawijzer logoTot ons buitengewoon grote genoegen heeft de jury van de stimuleringsregeling Mediawijzer.net onze aanvraag In Eigen Beheer gehonoreerd.
Samen met Digital Playground, het centrum voor praktische media-educatie, Hogeschool Leiden (cluster Educatie) en ABZHW, de afdeling ICT en educatie van Lucas Onderwijs, willen we een ambitieus project realiseren met twee aanstormende brugklassen. De leerlingen hiervan gaan, met gebruikmaking van eigen laptops volgens het Bring Your Own Device-principe, steeds een klein deel van de die week aangeboden lesstof verwerken tot lesmateriaal voor zichzelf en hun jaargenoten. Dit doen ze met allerhande online tools zodat het materiaal zeer diverse vormen zal aannemen: een screencast, animatie, video of podcast met uitleg, smartboardmateriaal, een quiz, test, eenvoudige game, 3-d model, tijdlijn: de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Het geproduceerde lesmateriaal wordt verzameld op een platform: een database voorzien van een sociaal medium, waarvan hieronder een fictief voorbeeld. Docenten en leerlingen geven elkaar hier feedback en de ‘e-publishing’ brugklassers promoten hun zelf gemaakte educatieve materiaal ten einde de meest gewaardeerde digitale uitgever te worden.
Uiteindelijk zal het materiaal voor iedereen beschikbaar worden gesteld via Wikiwijs.

Illustratie In Eigen Beheer

Citaat toekenning: ‘De jury is zeer positief over de aanvraag en is enthousiast over de inzet van eigen devices (BYOD), en het eigenaarschap dat ontstaat bij de leerlingen dankzij het e-publishen.’

digital playground Hogeschool Leidenabzhw logo

Eén reactie op “€ 26.000 subsidie Mediawijzer.net voor ‘In Eigen Beheer’

  1. Janneke Louwerse
    30/05/2012

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: