Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

Mediawijsheidlessen Digital Playground

Tussen de herfst- en kerstvakantie krijgen de leerlingen van de BYOD-brugklassen van het Stanislascollege Westplantsoen die deelnemen aan het project ‘In Eigen Beheer’ mediawijsheidlessen ontwikkeld door Digital Playground. Tijdens deze lessen wordt er met de zogenaamde Webwalk gewerkt, een programmaatje dat de leerling via opdrachten over het internet stuurt. Hierdoor leert men de beginselen van verschillende online programma’s (webtools) zoals het fotobewerkingsprogramma Pixlr en het presentatieprogramma Prezi. Onderwijl krijgt de leerling informatie aangeboden over mediawijsheid, bijvoorbeeld over auteursrecht, zoeken op internet en de werking van sociale media.
Dit alles gebeurt onder de fictieve en speelse paraplu van een stageplek bij het reclamebureau DPG. De leerling moet tijdens deze stage een popgroep ‘in de markt zetten’.

Hieronder een zeer korte video-impressie van de les Auteursrechten. Leerlingen moesten met het fotobewerkingsprogramma Pixlr een cd-hoes voor de popgroep ontwerpen, maar mochten daarbij uiteraard het auteursrecht niet schenden. Alle producten die de komende weken gemaakt zullen gaan worden, verzamelen de leerlingen in een blog bij Posterous.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Mediawijzer.net.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 11/11/2012 door in Digital Playground, In Eigen Beheer, mediawijsheid.
%d bloggers liken dit: