Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

Belangstelling BYOD-klassen fors

opendagHet BYOD-project is, met de beslissing om in schooljaar 2013/14 opnieuw twee laptopbrugklassen aan te bieden, de pilotstatus behoorlijk aan het ontgroeien. En dat lijken aanstormende brugklassers en hun ouders een goede tendens te vinden, want de belangstelling tijdens de voorlichtingsavond en de Open Dag van het Stanislascollege Westplantsoen voor de BYOD-klassen was groot.

Tijdens de Open Dag informeerden docenten de bezoekers, gaven proeflessen en moedigden hen aan zelf te grasduinen op de beschikbare laptops met interactief lesmateriaal. De leerlingen uit de huidige laptopbrugklassen (die volgend jaar uiteraard verder werken met hun laptop in de tweede klas) vertelden over hun ervaringen en deden dat enthousiast en eerlijk.
Onderstaande video geeft een indruk van hoe een les in de laptopklas er in de praktijk uit kan zien. Stippen en kwadraten en tellen met de laptop. Let vooral op de inventieve manier waarop de docent de volle aandacht van zijn leerlingen weet te trekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 03/02/2013 door in BYOD, ict-didactiek, laptops.
%d bloggers liken dit: