Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

Bestuur Ned-Moove

Afgelopen week ben ik gekozen tot bestuurslid van Ned-Moove, de Nederlandstalige Moodle-vereniging. Daar ben ik heel blij mee omdat mijn enthousiasme voor de elektronische leeromgeving Moodle nimmer tanende is geweest. Moodle is flexibel en heeft een sympathieke, techno-hippie-achtige uitstraling. Geen dwingende formats of weekplanningen, bijna alles is in te stellen. Vooral de verbindingen die leerlingen onderling kunnen leggen, zijn een verademing ten opzichte van de talrijke leeromgevingen die gecentreerd zijn rondom de docent.

Te midden van het commerciële geweld van grote ELO-aanbieders die meer op administratief gemak, controle en toetsing zijn gericht, wil ik me heel graag inzetten om Moodle binnen het voortgezet onderwijs te promoten. Hiervoor wil ik scholen die Moodle gebruiken meer met elkaar in contact brengen zodat men expertise, ervaringen en content kan uitwisselen en eventueel gezamenlijk modules/plugins kan laten ontwikkelen.

Eén reactie op “Bestuur Ned-Moove

 1. judithpeterse
  03/03/2013

  Hoi Janneke,

  gefeliciteerd met je benoeming. Ik deel je enthousiasme over Moodle en ik vind het mooi dat jij je op deze manier voor Moodle wilt en kunt inzetten!

  Hartelijke groeten,
  Judith Peterse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 18/02/2013 door in diverse, Moodle.
%d bloggers liken dit: