Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

Moodlemoot 2013 in Arnhem

Het leek even heel spannend te worden: waar bleven de Moodleaars dit jaar toch? Het teleurstellend aantal aanmeldingen deed het anders zo rustige bestuur enigszins zweten, maar plots keerde het tij. Zó zeer zelfs, dat er een recordaantal bezoekers gehaald is. En zo vormde een druilerige mei-dag in Arnhem het perfecte decor voor een geslaagd binnenevenement, vol nieuwtjes over Moodle 2.5 en – nog veel belangrijker – vol ontmoetingen.

Behalve een presentatie over video als educatieve bron binnen Moodle, heb ik samen met twee collega’s van het Stanislascollege, Ben Hoefnagel en Hanneke de Jager, een drukbezochte presentatie gegeven over taalonderwijs binnen Moodle. Hierbij was aandacht voor spreekvaardigheid (Nanogong, Online audio recorder), leesvaardigheid/literatuur (Moodle graded reader quiz) en schrijfonderwijs (het gebruik van fora in blogvorm).

Voor een uitgebreid verslag van de Moodlemoot 2013, verwijs ik graag naar de blog van Hans Huijgen, docent biologie en Moodlefanaat.

Kortom: soms zijn positieve twitterberichten dus ook gewoon waar:

Moodle-Moot 2013 from Marcel de Leeuwe on Vimeo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 07/06/2013 door in Moodle, Ned-Moove.
%d bloggers liken dit: