Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

In Eigen Beheer – Mediawijsheidmarkt

Tijdens de jaarlijkse Mediawijsheidmarkt heb ik het project In Eigen Beheer mogen pitchen. (Zie ook hier.) Dat was heet van de naald, want de week ervoor hadden we met de twee laptopbrugklassen de projectweek gedraaid. Een hectische week waarin de leerlingen met een keur aan online tools lesmateriaal voor elkaar gemaakt hebben. Dat ging met veel vuur, enthousiasme en vasthoudendheid, maar soms ook met wat te weinig diepgang en wat te veel technische pech.
Al met al een project met potentie dat de leerling in beweging zet en zeker voor herhaling vatbaar is, maar de uitgebreide evaluatie met het docententeam die voor volgende week op het programma staat, is geen overbodige luxe.

In onderstaande video een selectie van de zoal toegepaste tools (geen audio):

De projectweek werd afgesloten met het uittesten van elkaars materialen en het geven van feedback. Uiteindelijk gingen heel wat brugklassers met een entertainmentbon naar huis: per vak werd door de jury een winnend duo aangewezen en voor de echte uitblinkers waren er de oeuvre- en publieksprijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 07/06/2013 door in In Eigen Beheer, mediawijsheid, Mediawijzer.net, SCW.
%d bloggers liken dit: