Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

Onderzoek psychologie Erasmus universiteit LvL

Het videoproject ‘Leerlingen voor Leerlingen’ houdt niet alleen ons bezig, ook aan de faculteit Psychologie van de Erasmusuniversiteit is men ermee in touw. Vincent Hoogerheide promoveert zelfs op het onderwerp en heeft daarbij vanzelfsprekend proefpersonen nodig. Vandaar dat V4a deze week naar Rotterdam toog. De leerlingen kregen de opdracht bepaalde theorie te bestuderen om deze vervolgens, op verschillende manieren, te reproduceren: schriftelijk of mondeling, middels een video-opname. Doel van het onderzoek is om erachter te komen hoeveel invloed de zogenaamde leerintentie heeft: is het anders als men leert voor een toets of met het doel de stof aan een ander uit te leggen? Over zo’n drie jaar zullen we het antwoord weten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13/06/2012 door in leerlingen voor leerlingen, SCW.
%d bloggers liken dit: