Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

Ouderavond BYOD-brugklas/In Eigen Beheer geslaagd

Ondanks de ronduit indrukwekkende regen en de wedstrijd van EK-gastland Oekraïne, was de opkomst voor de informatieavond over het Bring Your Own Device brugklasproject zeer groot. Ruim 70 betrokken ouders lieten zich informeren over het project door een enthousiast gezelschap van docenten en MT-leden.

Na twee korte inleidingen van locatiedirecteur Bas Sluis en teamleider brugklas Annette van Oosten was het ‘woord’ aan de ouders zelf die via stemkastjes hun mening konden geven over stellingen als Ik maak me zorgen over de zwaarte van de rugzak van mijn kind en Tegen de kerst heeft mijn kind vierkante ogen en RSI.

Nicolette Wensveen, mentor van V1c, nam beide angsten overtuigend en amusant weg door in de huid van een brugklasser te kruipen, een rugzak (mét banaan) in te pakken en een schooldag te schetsen. Hanneke de Jager, mentor van B1c, ging aansluitend in op mediawijsheid en gestructureerd werken op de laptop en de rol van ouders daarbij. Vervolgens schetste Janneke Louwerse de achtergrond van het project en illustreerde met korte video’s over eerdere ict-projecten dat SCW op digitaal didactisch gebied bepaald geen groentje meer is. Dit werd direct live gedemonstreerd door wiskunde docent Robert-Jan van Egmond die liet zien hoe een zogenoemde applet de leerling kan helpen bij het oplossen en begrijpen van vergelijkingen. Al deze onderdelen werden doorsneden met stemmingsronden die vakkundig en vermakelijk werden afgenomen door ict-ambassadeur Ben Hoefnagel. Uiteraard was er tot slot ruim gelegenheid tot het stellen van vragen, hetgeen gretig gedaan werd. Na afloop van het laptopgedeelte maakten de ouders in gescheiden groepen nog even persoonlijk kennis met de mentoren van hun kind.

Al met al een zeer geslaagde avond. We mogen in onze handjes knijpen met dergelijke betrokken ouders die – toch overvallen door het late nieuws dat hun kind in een laptopklas geplaatst is waarvoor de apparatuur ook nog eens zélf moet worden aangeschaft – zo welwillend en serieus meedenken en -werken. Sterker nog: menigeen stak zijn/haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. Dat geeft ons veel vertrouwen en zo mogelijk nog meer zin in het Open je Klep!-project.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13/06/2012 door in digitaal lesmateriaal, In Eigen Beheer, laptops, SCW.
%d bloggers liken dit: