Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

Bijeenkomst docenten BYOD/In Eigen Beheer

Dinsdagmiddag 19 juni heeft de docentengroep van het BYOD-project ‘In Eigen Beheer’ de koppen bij elkaar gestoken en deze kick off verliep, onder de bezielende leiding van Koos Eichhorn (ABZHW) en Wies Coppes (Hogeschool Lieden), heel plezierig en constructief.
In een ‘placemat setting’ – buitengewoon low-tech – is er gebrainstormd over klassenmanagement met laptops, digitaal lesmateriaal en kennisdeling onderling en met andere docenten. Bovendien heeft men kennisgemaakt met het TPACK model. Dit model geeft aan wat het ultieme streven van een rechtgeaarde laptopdocent zou moeten zijn: de vakinhoudelijke en didactisch-pedagogische kennis integreren met de technologische/ict kennis. Dat deze technologische kennis in dienst staat van het onderwijs werd niet betwist, want over de hoofdboodschap van deze middag was iedereen het wel eens. Een docent moet vanuit de onderwijsvisie, het didactische doel, bepalen welke ict-toepassingen hij/zij inzet. Niet andersom. (Al kon niemand ontkennen dat bepaalde tools en gadgets een mens toch ook wel weer op didactische ideeën kan brengen…)
De volgende bijeenkomst zal in het nieuwe schooljaar zijn wanneer de docenten al een paar weken in de laptoprealiteit ondergedompeld zullen zijn geweest. Net zo min als op deze middag, zal men dan om gespreksstof verlegen zitten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 20/06/2012 door in digitaal lesmateriaal, In Eigen Beheer, laptops, scholing, SCW.
%d bloggers liken dit: