Onderwijs en ICT

Janneke Louwerse blogt over digitale didactiek

Mediawijzer.net zet In Eigen Beheer in schijnwerpers

Op de vernieuwde website van Mediawijzer.net is een verdraaid interessant artikel te lezen over In Eigen Beheer, het project waarbij de brugklassers uit de Bring Your Own Device-klassen zelf digitaal lesmateriaal maken.

Als kleine aanvulling daarop onderstaande figuur waarin de respons is weergegeven van onze BYOD-leerlingen op een aantal stellingen. Hoewel sommige antwoorden vast sociaal wenselijk zijn en wellicht het een en ander over de kwaliteit van de wat suggestieve stellingen zeggen, kunnen we toch wel verbeterpunten vaststellen.
Zo verdient de deskundigheid van docenten aandacht en moet leerlingen duidelijk aangeleerd worden hoe ze beter overzicht krijgen op hun digitale werk.

stellingen-ingekort

Uiteraard hebben we de leerlingen ook open vragen gesteld, waaronder de cruciale: ‘Zou je de BYOD-brugklas aanraden aan een leeftijdsgenoot?’ Een interessant antwoord laat een veel bediscussieerd spanningsveld goed zien: “Ja, als je afwisselende lessen wil want de lessen worden leuker. Nee, als je snel afgeleid bent, want de meeste mensen spelen wel eens spelletjes, etc.”
Een uitgebreide evaluatie, inclusief respons en ervaringen van docenten en ouders, volgt na de zomervakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17/07/2013 door in BYOD, In Eigen Beheer, Mediawijzer.net.
%d bloggers liken dit: